Ημερίδα: Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική διατροφή
Το ελαιόλαδο είναι από τα βασικά συστατικά της Κρητικής διατροφής, η οποία είναι ευρέως γνωστή σας υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτά, η οποία ταυτόχρονά συμβάλλει στη μείωση και πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.
Το ελαιόλαδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που μέσω της συστηματικής κατανάλωσης, προσφέρουν ασυναγώνιστα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και σε πολυφαινόλες, επιδρούν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και δρώντας προστατευτικά, εναντίων διαφόρων μορφών καρκίνου.